Főmenü
Utazás dátuma: 2006.10.17 - 2006.10.27
 
 


Mai dátum:  

 

Az oldal látogatottsága


Email: egyiptom@e5.hu

 


Hasznos információk

Általunk ajánlott szállások

NEFERTITI HOTEL
Luxor központjában található hotel nagyon készséges személyzettel. A recepción azon túl, hogy eligazítottak a környék látnivalói terén, segítettek busz- illetve vonatjegyet foglalni, egész napra angolul beszélő taxisofőrt rendelni. Egy kétágyas, fürdőszobás szoba ára egy éjszakára, reggelivel 60 LE volt.

NEW SUN HOTEL
A Kairó belvárosában, a Midan Tahrir mellett található hotel (Talaat Harb utca 2. szám) az épület 9. emeletén található. A szobák tiszták, a miénkhez ugyan nem tartozott fürdőszoba, de a folyosón a szobánkkal szemben két fürdőszobát is találtunk, melyet szemmel láthatóan nem sokan használtak rajtunk kívül. A szoba kettőnknek egy éjszakára 65 LE-be került. A reggeli benne van az árban, ám a megszokottnál is gyérebb és kevesebb volt.

MEMNON HOTEL
Asszuánban a Nílus partján, a belváros déli oldalán található szálloda. Nem töltöttünk ugyan itt sok időt, de semmi problémánk nem volt a hellyel, tudjuk ajánlani. Kétágyas, Nílusra néző, fürdőszobás szobákat 50 illetve 60 LE-ért lehet kapni, reggelivel együtt.

Túraszervezők a sivatagban

Kétnapos sivatagi túránkat a Fekete- és a Fehér-sivatagba a kairói New Sun Hotel túraszervezője, Hosam Ramy szervezte. Nagyon tudjuk ajánlani, nagyon szimpatikus és színvonalas utazásokat kínál, megfizethető áron. A sivatag beduinja, ismeri mint a tenyerét.

Ha hosszabb sivatagi túrát szeretnél szervezni, írhatsz közvetlenül a beduin túravezetőnek is Badry nak (Ramy is nála foglalta le. Vicces volt, velünk küldte el busszal a pénzt): badrygoo@hotmail.com

Ajánlott linkek

Nagyon sok leírás, fénykép, és naprakész információ található a http://www.ask-aladdin.com oldalon. A jelenleg aktuális belépő árak a http://www.ask-aladdin.com/tips.html oldal alján vannak összegyűjtve, de fent vannak menetrendek, térképek, hasznos utazási információk is.

Egyiptomos oldalak

http://www.egyiptom.lap.hu/